Persoonlijk & Aandachtig

Training thuis of op locatie

Indoor- en outdoor training

Amsterdamse bos

Gecertificeerd en geaccrediteerd

Training thuis of op locatie

Indoor- en outdoor training

Amsterdamse bos

Specials

Workshops, lezingen en specials

Bij DogTalk vinden we het belangrijk om kennis en kunde over honden te delen. Daarom organiseren we regelmatig lezingen en workshops over specifieke onderwerpen, zoals angst, lichaamstaal, voorkomen van probleemgedrag en EHBO bij honden, of praktische activiteiten zoals ringtraining, balans & coördinatie, hersenwerk etc. Je krijgt les van de beste instructeurs in ons werkveld. Wij zijn goed in opvoeding en gedrag en we hebben een groot netwerk van experts op andere terreinen. We organiseren deze activiteiten in ons indoor trainingscentrum, maar het is ook mogelijk om op een andere geschikte locatie bij elkaar te komen.

Kleine honden playdate

Omdat het soms best lastig kan zijn om geschikte speelmaatjes te vinden voor je kleine hond, organiseren we de playdate speciaal voor kleine honden. Onder begeleiding van een ervaren instructeur zorgen we dat alle hondjes fijn kunnen spelen.

Geschikt voor honden van 4 maanden en ouder. Schoft hoogte tot 40 cm, dus niet groter dan een volwassen beagle.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over ons of onze werkwijze? Of heb je specifieke vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Hondenplons

In navolging van het enorme succes van de Hondenplons 2023 organiseren Zwembad De Meerkamp en DogTalk Hondenschool dit jaar opnieuw de Hondenplons. Nieuw dit jaar is de kleine Hondenplons, speciaal voor de kleinere honden!

Tijdsblokken
We werken dit jaar met verschillende tijdsblokken en delen de honden in op lichaamsgewicht zodat het voor alle honden een leuke en veilige activiteit wordt.

Speurtocht

Heeft jouw hond ook zo’n goede speurneus? En vind je het zelf ook leuk om te puzzelen? Dan is de DogTalk Escapetour echt wat voor jou! In het Amsterdamse bos hebben we op twee plaatsen een speurtocht uitgezet. 

Het doel van de speurtocht is dat baasje en hond samen speuren naar aanwijzingen die we verstopt hebben. Met die aanwijzingen kan je, als je alles gevonden hebt, bij terugkomst een slot openen en een hulphond uit zijn benarde positie bevrijden. 

De aanwijzingen die je krijgt bestaan uit combinaties van 3 woorden die je met behulp van een app op je telefoon (What3Words) kan omzetten naar een positie op de kaart. Daarmee kom je ongeveer in de buurt van de aanwijzing die je moet zoeken. Maar het laatste stukje zoeken zal de hond toch echt met zijn goede neus moeten doen!

Het is de bedoeling dat je de route wandelend met je hond aflegt. De totale afstand is circa 3 km en je bent ongeveer 45 tot 60 minuten onderweg, inclusief het zoeken. 

Geschikt voor honden van 6 maanden en ouder.

Puber boswandeling

Onder begeleiding van een ervaren instructeur maken we een wandeling door het Amsterdamse Bos. Het wordt een avontuurlijke wandeling!

Gedurende de zomer hebben we een extra leuk thema! “Samen in beweging”.

Waarbij we ook aandacht besteden aan de etiquette, hoe ga je met andere honden en andere bosgebruikers om? Zodat het voor iedereen een ontspannen uitje is.

Geschikt voor honden van 6 maanden en ouder.

Speuren

 

In deze leuke les ga je samen met je hond aan de slag met het praktijk speuren. Samen maken we een begin met het uitwerken van een (menselijk) spoor. Geschikt voor alle honden, dus niet alleen voor de jachthonden. Werken met de neus is een feestje voor alle honden!

Leeftijd: vanaf 4 maanden

Gewoon lekker bezig zijn

Een les vol leuke en verrassende activiteiten met je hond. Deze les is vooral gericht op het lekker samen bezig zijn met je hond. Quality time!

Geschikt voor honden van 4 maanden en ouder.

Lezing: Is ie vals? 

Een andere kijk op angst en agressie.

Van vals tot dominante en angstagressie tot, tegenwoordig vaak gehoord: reactief. Labels die we door de jaren heen op honden plakten. Was ie vals, dan was restte hem een enkeltje dierenarts. Was ie dominant, dan pakte je hem niet hard genoeg aan. Reactief, een term die nu hot is, klinkt al een stuk minder heftig. Het zegt alleen niets over de motivaties en emoties erachter van de betreffende hond.

Geen hond is gelijk, de ene hond die flipt als hij een hond ziet, heeft daar misschien wel een heel andere reden voor dan de ander die in onze ogen hetzelfde gedrag vertoont … Het wordt voor de hond, en daarmee ook voor ons, pas écht helpend als we hem begrijpen. Begrijpen waarom hij doet zoals hij doet. Welke emoties een rol spelen en welke behoefte erachter schuil gaat. Wist je dat agressie niet alleen uit angst maar ook voort kan komen uit liefde? Of uit frustratie en irritatie? Achter beide schuilt een heel andere behoefte, en beide vragen een andere begeleiding.

We hebben altijd geleerd te denken in straffen en belonen – bekrachtigen van gewenst gedrag of corrigeren van ongewenst gedrag. Hoewel we dat laatste vaak liever niet meer doen, kán het zijn dat bekrachtigen ook niet tegemoet komt aan de behoefte van de hond … En dat je door bijvoorbeeld voer of een zachte stem te gebruiken écht het verkeerde gedrag niet versterkt. Het valt of staat namelijk met de emotie en de behoefte van de hond op dat moment.

Er is gelegenheid tot het stellen van vragen.

Door: Hanneke Reitsma

Contact

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Algemene voorwaarden DogTalk

Informatie

  • Locaties
  • Telefoonnummer

06-21899886

  • E-mailadres

info@dogtalk.nl

Chat openen
1
Hulp nodig?💬
Scan de code
Hoi, DogTalk hier!🐶 Kunnen wij je helpen?