Hondentaal voor kinderen in de klas

Een educatief avontuur tijdens de Kinderboekenweek en Dierendag

De Kinderboekenweek is weer in aantocht, en dit jaar wordt het extra speciaal voor de basisscholen. Met Dierendag precies in het midden van de week, is dit de perfecte kans om dieren centraal te stellen in het lesprogramma. En wat is er nu leuker en leerzamer dan hondentaal bespreekbaar maken met de kinderen? Met het boek “Wat zeg ik?” van Myrna Stork en ondersteunend lesmateriaal, biedt de DogTalk Hondenschool docenten en ouders de tools om kinderen op een speelse manier te leren over veilig omgaan met honden.

Waarom is het belangrijk om hondentaal te leren?

Honden zijn overal, van huisdieren tot honden in de buurt, en voor kinderen is het belangrijk om te begrijpen wat een hond probeert te zeggen. Of een kind nu dol is op honden of juist wat angstig, kennis van hondentaal kan hen helpen om zelfverzekerder en veiliger om te gaan met deze dieren. Wist je dat veel bijtincidenten voorkomen kunnen worden door kinderen te leren om de lichaamstaal van honden beter te begrijpen?

In het boek Wat zeg ik?” leren kinderen spelenderwijs hoe een hond zijn emoties uitdrukt. Ze ontdekken bijvoorbeeld wat het betekent als een hond zijn staart laag houdt of als zijn oren plat liggen. Door de hondentaal te begrijpen, kunnen kinderen beter inschatten hoe ze zich moeten gedragen in de buurt van een hond. Het resultaat? Minder angst, meer vertrouwen, en vooral: veiligere interacties!

Maak hondentaal leuk en leerzaam in de klas

Om dit belangrijke onderwerp nog toegankelijker te maken, ontvangen alle basisscholen in Nederland een speciale schooleditie van “Wat zeg ik?” voor kinderen van 6-9 jaar. Dit boek is perfect te integreren in de lessen rondom Dierendag en de Kinderboekenweek. Daarnaast hebben we kant-en-klaar lesmateriaal ontwikkeld dat docenten direct in de klas kunnen gebruiken.

Wat zit er in het lespakket?

Een gastles over hondentaal? Dat kan ook!

Wil je nog een stap verder gaan? Bij DogTalk bieden we gastlessen aan, speciaal ontwikkeld voor basisschoolkinderen. In deze lessen duiken we dieper in de hondentaal, en leren we kinderen hoe ze een positieve band kunnen opbouwen met honden. We brengen de theorie tot leven met leuke activiteiten, praktijkvoorbeelden, en zelfs een aantal oefeningen met echte honden!

Samen werken aan veiligheid

Als ouder of docent speel je een belangrijke rol in het bevorderen van veiligheid rondom honden. Door kinderen al op jonge leeftijd te leren hoe ze op een respectvolle manier met honden kunnen omgaan, creëren we samen een veiligere omgeving, zowel thuis als op straat.

De Kinderboekenweek en Dierendag vormen de perfecte gelegenheid om dit onderwerp op een leuke en educatieve manier aan te pakken. Met “Wat zeg ik?”, het ondersteunend lesmateriaal en de optionele gastlessen van DogTalk, wordt leren over hondentaal een spannend avontuur voor iedere leerling.

Doe jij ook mee om van kinderen echte hondentaal-experts te maken?

Meer weten?
Extra exemplaren van “Wat zeg ik?” zijn verkrijgbaar via DogTalk Hondenschool en op www.myrnastork.com. Boek een gastles of ontdek meer over onze hondentrainingen via www.dogtalk.nl. Samen maken we de interactie tussen kinderen en honden veilig én leuk!

Bezoek onze website voor meer informatie over onze hondenschool, hondentraining, puppycursus en andere opvoedingsmogelijkheden. Samen zorgen we ervoor dat jouw hond de beste zorg en training krijgt!

Onze hondenschool  en trimsalon is goed bereikbaar vanuit Amsterdam, Aalsmeer, Amstelveen, Uithoorn, de Ronde Venen,Hoofddorp, Abcoude, Badhoevedorp, Haarlem en omgeving. Ook komen we aan huis voor privétrainingen of gedragsconsulten.

 

 

Heb je vragen of wil je reageren op deze blog? Stuur ons een mail via info@dogtalk.nl

Chat openen
1
Hulp nodig?💬
Scan de code
Hoi, DogTalk hier!🐶 Kunnen wij je helpen?